translate website
+31 (0) 36 - 540 40 90

"een perfect advies met oog voor detail"

geluidsapparatuur


NEWCASE AUDIOVISUALS levert sinds jaar en dag geluidsapparatuur en voor de gehele zakelijke markt. Onze oplossingen (zowel heel kleinschalig als totaal project) zijn dan ook verwerkt in de meest voorkomende branches. Door de jarenlange ervaring van onze advies en projectmanagers kan men rekenen op een werkwijze en aanbeveling van apparatuur, welke perfect aansluit op uw wensen.

Optimaal resultaat: De grootte vande locatie, het publiek, de akoestiek van de ruimte, de hoogte van het plafond, de bron van het geluid dat versterkt moet worden (is het bijvoorbeeld gesproken woord of muziek), er zijn vele factoren die een rol spelen bij de keuze van alle apparatuur.

Omroep microfoons: er zijn veel verschillende modellen. Wilt u eenvoudig een oproep kunnen doen, of wilt u per zone een oproep kunnen doen? Er zijn microfoons als handheld of tafelmodel, hang/klem uitvoering, draadloze modellen, zoals hand, revers en headset microfoon.

Voor audiovisuele apparatuur kunt u bij ons terecht simpel gezegd van A tot Z. Wellicht kan bepaalde (eigen) apparatuur worden hergebruikt, wat wij zeker mee zullen nemen in ons advies.

Wij informeren u graag uitgebreid over de geluidsapparatuur die in uw situatie en op locatie het meest optimaal resultaat geeft.


Wij leveren tal van merken. Hieronder vind u een deel van ons aanbod.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Muziekabonnement: Om een apparatuur advies compleet te maken mag natuurlijk de muziek als bron niet ontbreken. Wij kunnen u voorzien van de juiste bron, bijvoorbeeld muziek via internet of een muziekcomputer. Er zijn vele 24/7 muziek mogelijkheden waarbij u word ontzorgd, in combinatie met een dagelijkse variatie van de nieuwste online muziek. Wij kunnen u zeer aantrekkelijke tarieven aanbieden.Communicatie systeem: Het communicatie systeem zorgt voor een snel contact tussen de medewerkers op de winkelvloer en daarbuiten. Alle collega's die een headset dragen, staan met elkaar in verbinding, op iedere lokatie op de winkelvloer.

Ook biedt het communicatie systeem de mogelijkheid om de klanten effectiever te woord te staan. Vragen van klanten kunnen onmiddelijk via het systeem worden gecommuniceerd en beantwoord. Een veel voorkomende situatie is, dat er minder medewerkers in de winkel aanwezig zijn, maar toch snel een antwoord ontvangen via het communicatie systeem.

Teambox

Draagtas

Headset; oortje

Enkele praktijk voorbeelden;

 • Aan de kassa of op de afdeling is het snel verkrijgen van bijvoorbeeld prijsinformatie en/of voorraad informatie belangrijk.
 • Wanneer het op een bepaalde afdeling druk is, kan op eenvoudige wijze assistentie worden gevraagd. Het management kan direct op de situatie inspelen door contact met een medewerker te maken en de bezetting van personeel op te waarderen.
 • Het management kan op een bepaald moment aan iedereen een mededeling doen of een vraag stellen. Door één druk op de knop is de manager in staat om een groot deel van alle medewerkers, gelijktijdig te bereiken.
 • Door het communicatie systeem wordt het stellen van vragen over de werkzaamheden, minder tijdrovend.

 • Men hoeft elkaar niet meer te zoeken en via het communicatie systeem kan een ieder aangeven waar men zich bevindt.
 • Wanneer er een incident (bijv. diefstal of een ongeval) voordoet, is het belangrijk om snel te kunnen inspelen op de situatie. Met het communicatie systeem is het mogelijk om met één druk op de knop, alle medewerkers tegelijkertijd te bereiken.

Het communicatie systeem bestaat uit de volgende goederen;

 • Teambox/draagtas met clip en headset
 • Switchbox en optioneel UPS, service unit , draagriem

Het dagelijks gebruik van het communicatie systeem leidt tot efficiëntie;

 • minder heen en weer lopen; dus tijdwinst
 • minder zoeken; dus tijdwinst
 • veilig gevoel
 • snel kunnen inspelen op vragen van de klant en andere collega's

Bij toepassingen in logistieke- of productie omgevingen gelden vrijwel dezelfde voiordelen bij gebruik van het communicatie systeem. Communicatie en snelheid zijn hier de belangrijkste factoren.

NEWCASE AUDIOVISUALS geeft u graag meer informatie, afgestemd op uw situatie.Ringleiding systemen

Waarom ringleiding systemen? In een geluidsrijke omgeving vinden we het allemaal moeilijk om anderen te horen en zeker om te kunnen verstaan. Zeker voor een persoon met een beschadigd gehoor, dus een drager van een gehoorapparaat, is dit haast onmogelijk.

Een ringleidingsysteem maakt het voor de slechthorende mogelijk om naar één geluidsbron te luisteren, zonder last te hebben van achtergrond en/of / omgevingsgeluid.


Hierdoor verzorgt men een betere spraakverstaanbaarheid. Spraakverstaanbaarheid is namelijk grotendeels afhankelijk van de verhouding tussen het geluid dat men wenst te horen en het storende geluid op de achtergrond.

Hoe werkt het?

De meeste hoorapparaten hebben een zogenaamde M- en T stand. Andere hoorapparaten zelfs een MT stand. De M (microphone) stand is bedoeld voor "normaal" luisteren; de ontvangst van geluid via de lucht middels de ingebouwde microfoon, in het gehoorapparaat. De T (telefoon) stand is voor de ontvangst van geluid middels de inductiespoel in het hoorapparaat.

Een ringleidingsysteem bestaat uit een stroomsturende versterker en een kabellus. De versterker kan aangesloten worden op een geluidsbron, zoals een TV of radio, een geluidsinstallatie of een microfoon. Het versterkt dit

ingangssignaal en stuurt het uit in de vorm van een stroom, door de lus. De lus zelf bestaat uit een draad rondom de ruimte. Wanneer de stroomdoor de lus loopt, wordt er een magnetisch veld verzorgt in deze ruimte.

Als een slechthorende zijn/haar hoorapparaat in de T-stand schakelt, ontvangt de inductiespoel de fluctuaties in het magnetisch veld en zet het om in een wisselstroom. Dit wordt dan weer omgezet in geluid. Het magnetisch veld binnen de lus is sterk genoeg om het voor de slechthorende mogelijk te maken om vrij door de ruimte te lopen en steeds te kunnen luisteren naar een comfortabel geluidsniveau.

Wellicht is wel het grootste voordeel dat het geluid ontvangen wordt in een pure, onvervormde vorm, niet beïnvloed door de afstand tussen de luisteraar en de geluidbron, niet door achtergrondgeluid in de ruimte.

Welke ringleidingversterker is er nodig?

Het type ringleidingversterker is meestal afhankelijk van de omtrek van de lus, in de meeste gevallen de grootte van de ruimte. Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke zaken waar zeker rekening mee gehouden moet worden.

Ringleidingsysteem toepassing

Recentelijk beginnen ringleidingsystemen steeds meer hun plaats te vinden in openbare ruimtes. Openbaar betekent letterlijk: "voor iedereen toegankelijk", dus ook voor de slechthorenden. Daarom moet er meer aandacht besteed worden aan de ringleidingsystemen in publieksruimten zoals; kerken, theaters, aula's en recreatiezalen, maar ook in kleine vergaderruimten en instructielokalen, bij particulieren en eveneens bij informatiebalies en loketten, arbeidsplaatsen, scholen, bioscopen en gemeente.

Onze specialisten geven u graag advies op locatie.