translate website
+31 (0) 36 - 540 40 90

"een perfect advies met oog voor detail"

installatietechniek


Ons team van vakbekwame en getrainde technisch installateurs zijn u graag van dienst om de opdracht van audiovisuele apparatuur te installeren en speelklaar op te leveren, daarnaast is onze installatiedienst inzetbaar voor storingen.

Voor nieuwbouw en renovatie projecten is het van belang om in een zo vroeg mogelijk stadium uw keuze van apparatuur gemaakt te hebben. In deze fase kan de voorbereiding gedaan worden met betrekking tot het maken van een zorgvuldig kabelplan. In dit voortraject kunnen de diverse kabels op een juiste wijze, (uit het zicht) geplaatst worden. Ook zal de benodigde apparatuur gereserveerd worden.

In overleg kan de apparatuur gefaseerd geleverd worden. Dit zou bijvoorbeeld mogelijk zijn, wanneer u over een eigen technische dienst beschikt.

Om op de juiste wijze alle apparatuur storingsvrij aan te sluiten en de kwaliteit van de beeld en/of geluidsweergave en omroep te garanderen, zijn er voor elke toepassing, specifieke kabels nodig. Door onze jarenlange ervaring weten wij welk type kabel, voor elke functie gebruikt dient te worden. Desgewenst kunnen wij alle soorten kabels en extender sets met de juiste specificaties leveren.Impedantiemeter

Nog steeds is dit voor de installateur van geluidsinstallaties een van de meest waardevolle meetinstrumenten die er bestaan. Ondanks (of juist dankzij) de analoge meter is dit instrument de grootste hulp van de audiomonteur ter plaatse. Het testen van een luidsprekernet is zeer eenvoudig en kan veel kosten besparen die veroorzaakt worden door fouten/storingen in de luidsprekerbekabeling. En er kan meer worden gedaan met deze meter dan wordt vermoed.

Wij noemen hier slechts een paar mogelijkheden;

  • Het testen van zgn. "electronisch gebalanceerde" ingangen
  • De "CMR" test van gebalanceerde ingangen
  • Het testen van zgn. "elektronisch gebalanceerde" uitgangen
  • Continu├»teitstest
  • Bepaling van de polariteit van luidsprekeraansluitingen
  • De meter is tevens een handige signaalgenerator
  • De wikkelverhouding van een audio-transformator bepalen
  • Het indentificeren van getwiste aderparen (i.s.m. een tracer)
  • Het opsporen van aardfouten. (Denk hierbij aan de beruchte brom die wordt veroorzaakt door het vastklemmen van de metalen trekontlasting van een DIN plug op de afscherming van een microfoonkabel.

En uiteraard is het in de eerste plaats een handige impedantiemeter, waarmee- als er een aantal indentieke luidsprekers zijn aangesloten op een groepskabel- eenvoudigweg het aantal luidsprekers kan worden vastgesteld dat op die kabel is aangesloten. Levertijd na bestelling 1-2 dagen.19 inch apparatuurkasten

Om de centrale (versterker) apparatuur te centraliseren en vakkundig te monteren, adviseren wij vanaf twee apparaten een apparatuurkast te gebruiken. Hierdoor heeft u een situatie waarbij de apparatuur beschermd is gemonteerd. De kasten zijn inclusief een afsluitbare deur. Optioneel kunnen er ventilatoren in de kast worden aangebracht. NEWCASE AUDIOVISUALS biedt wand- en vrijstaande apparatuurkasten aan.

Vrijstaand model

600mm diep; uitvoering 15, 18, 22, 27, 37 en 42 HE

800mm diep; uitvoering 37 en 42 HE

Wandmodel

450mm diep; uitvoering 6, 9, 12 en 15 HE

600mm diep; uitvoering 6, 9, 12 en 15 HE