translate website
+31 (0) 36 - 540 40 90

"een perfect advies met oog voor detail"

sound masking

"Omdat vertrouwelijke gesprekken vertrouwelijk moeten blijven."


Wanneer gebruikt men Cambridge Sound Masking?

Voor comfortabele, productieve en private lokaties, waaronder bijvoorbeeld werkplekken, Bank -of Apothekers balie's, patiëntenruimten, vergaderruimten, etc. Eigenlijk overal waar men hinder ondervind van stemgeluid of op een lokatie eenvoudig kunt meeluisteren en dit wil vervagen/reduceren. Een gegarandeerde manier voor betere privacy is ons advies voor Sound Masking (in de meeste situaties zeer goed te combineren met enige luidsprekers en een versterker tbv achtergrondmuziek).

Cambridge Sound Masking is de toevoeging van een onopvallend achtergrondgeluid, vergelijkbaar met een luchtstroom in een werkruimte. Sound Masking vermindert (dwz."maskeert") de verstaanbaarheid van spraak en reduceert afleiding van gesprekken om je heen. Het resultaat is een meer comfortabele, productieve en private werkplek of gelegenheid.Elk geluid kan spraak maskeren; regen, stromend water, achtergrond muziek, luchtstroom van airco systemen... Zolang het geluid maar luid genoeg aanwezig is. Echter, het geluid van Sound Masking systemen richt zich uitsluitend op de frequenties van de menselijke spraak, waardoor deze veel efficiënter zijn, tegen een lager totaalvolume. Sound Masking systemen zijn ontworpen om aangenaam, onopvallend en gemakkelijk naar de achtergrond te verdwijnen, terwijl het nog steeds een perfect resultaat zal leveren.

Waarom Sound Masking?

Gebouw designs dragen bij aan ongewenste ruis. De gebouwen van tegenwoordig kenmerken zich door veelal kleinere werkplekken, Open Office Layouts en het gebruik van meer reflecterende oppervlakken, zoals glas en diverse soorten steen. Tegelijkertijd worden bedrijven steeds alerter als het gaat om het afschermen van bedrijfsinformatie. Ook balie situaties zorgen voor onbedoeld meeluisteren van gesprekken. Deze uitdagende omgevingen vragen zowel goed akoestisch ontwerp, als het gebruik van geluidsmaskering technologie, om de spraak privacy te verbeteren.

Sound Masking systemen zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke akoestische eisen van een ruimte, groot of klein. Individuele "zones" kunnen variëren van 10m2 tot 3.500m2 om de geschikte geluidsniveaus weer te geven. Goed akoestisch ontwerp vraagt een verscheidenheid aan architectonische behandelingen. Deze alternatieven, aangeduid als het ABC van akoestiek, bieden verschillende manieren om akoestische problemen aan te pakken;


A= Absorberen van het geluid (via bijv.systeemplafonds)

B= Blokkeren van het geluid (Bijv. via bureau panelen, muur plaatsing, werkruimte layout)

C= Cover/ maskeren van het geluid (via Sound Masking)


Een gelaagde aanpak is optimaal, hoewel die met Sound Masking leidt tot de meest drastische verbeteringen in spraak privacy en meestal tegen de laagste kosten.

Sound Masking maakt het eenvoudiger om productiever te werken. Sommige mensen kunnen zich goed focussen, ondanks het rumoer om hun heen. Vele anderen echter vinden drukte afleidend, vooral als het normaal, een stille werkruimte is.

Sound Masking verbetert de akoestische omgeving, waardoor elke persoon minder snel afgeleid wordt, productiever is en derden gesprekken niet kunnen volgen en met behoud van een open en gezamelijke omgeving.